Η food blogger funkycook.gr ετοιμάζει για εμάς Βασιλόπιτα με μαρμελάδα πορτοκάλι!
Χρόνος Προετοιμασίας: 15’
Xρόνος Ψησίματος: 50’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: για 6 άτομα
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
280 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι Eδem
65 γρ. βούτυρο
100ml φυτικό λάδι
120ml γάλα
50ml χυμό πορτοκάλι
160 γρ. γιαούρτι
3 αυγά
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 ½ κ.γ. baking powder
¼ κ.γ. αλάτι
1 κάψουλα βανιλλίνη
Επιπλέον θα χρειαστούμε
80 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι, Eδem
20ml λικέρ πορτοκάλι
Ινδοκάρυδο
Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, το φυτικό λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5’.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και το μισό αλεύρι, συνεχίζουμε προσθέτοντας τον χυμό, το γάλα και το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με το baking powder.
Μόλις όλα τα υλικά ενωθούν, σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τη μαρμελάδα πορτοκάλι ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθεί στη ζύμη.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο στρογγυλό αντικολλητικό ταψί ή φόρμα, 26 εκ. περίπου, προσθέτουμε το «φλουρί».
Ψήνουμε το κέικ για 50’ στους 180ο C, το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα, αποσύρουμε και προσθέτουμε το λικέρ, με ένα πινέλο αλείφουμε το κέικ.
Τέλος, πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και άχνη.
Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στο κέικ 100 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα