Η food blogger funkycook.gr μοιράζεται κόκκινες δημιουργίες!
Μια από τις πιο όμορφες ημέρες του χρόνου πλησιάζει, η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να «υπενθυμίσουμε»
και να γιορτάσουμε με το ταίρι μας τον έρωτα τι καλύτερο λοιπόν από ένα ξεχωριστό γεύμα.. άλλωστε «ο έρωτας περνάει από το στομάχι»!
Το κόκκινο χρώμα έχει την τιμητική του και δε θα μπορούσε να λείπει από το γιορτινό γεύμα που θα ετοιμάσουμε, όχι απλά «βάζοντας» χρώμα στο τραπέζι αλλά στα φαγητά και τα γλυκά μας.
Το πρωινό ξεκινά με κόκκινα pancakes
Αν σκοπεύεις να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ένα πρωινό γεμάτο αγάπη τα αλμυρά κόκκινα pancakes θα τον/την ενθουσιάσουν.
Για τα pancakes
150 γρ. παντζάρια Εδem
130 ml γάλα
1 αυγό
20 γρ. λιωμένο βούτυρο
120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το σερβίρισμα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα
1 αβοκάντο
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λάιμ
Φρέσκο κόλιανδρο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Για τα pancakes
Στον πολυκόφτη πολτοποιούμε τα παντζάρια με το γάλα και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα pancakes
και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30’.
Σε ένα μπολ πολτοποιούμε με ένα πιρούνι το αβοκάντο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε τα pancakes και τα σερβίρουμε με την κρέμα αβοκάντο.
Το ριζότο του πάθους
Αν θέλεις να δείξεις την αγάπη σου με ένα εντυπωσιακό πιάτο φτιάξε το ριζότο με παντζάρι που φτιάχνεται πανεύκολα και σίγουρα θα το λατρέψει.
Υλικά
150 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
150 γρ. παντζάρια Εδem, πολτοποιημένα
1 πράσινο μήλο, τριμμένο
450 γρ. ζωμό λαχανικών, καυτό
20ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
30 γρ. μπλέ τυρί, θρυμματισμένο
Για το σερβίρισμα
Ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε, σε χαμηλή φωτιά, το κρεμμύδι για μερικά λεπτά, προσθέτουμε το ρύζι και το σκόρδο συνεχίζοντας για 1΄ακόμη.
Προσθέτουμε το μήλο και το παντζάρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σωθούν τα υγρά του, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σταδιακά το ζωμό μέχρι να χυλώσει το ρύζι αλλά να μη στεγνώσει.
Αποσύρουμε, προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, το μπλε τυρί και σερβίρουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδια.
Σούπα με παντζάρι και κόκκινες πιπεριές
Αν ψάχνεις την τέλεια συνταγή για να δώσεις «ένταση» η spicy σούπα με παντζάρι και πιπεριά είναι ιδανική.
Υλικά
200 γρ. παντζάρια Εδem
1 ψητή κόκκινη πιπεριά Εδem
1 καρότο, χοντροκομμένο
1 πράσο, χοντροκομμένο
1 stick σέλερι με το κοτσάνι
1 κουταλιά της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
50 γρ. λάχανο, ψιλοκομμένο
600 ml. ζωμό λαχανικών
20 ml ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού καυτερή πάπρικα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
Στραγγιστό γιαούρτι
Άνηθο
Πάπρικα
Εκτέλεση
Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο το πράσο, το λάχανο, το σέλερι και το καρότο για 1-2’, προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι και τα πιπέρια.
Βράζουμε για 5’ λεπτά και προσθέτουμε τα παντζάρια και την πιπεριά, μόλις πάρει μια βράση η σούπα την πολτοποιούμε και αν χρειάζεται
προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό για να της δώσουμε την επιθυμητή υφή.
Σερβίρουμε την σούπα με 1 κουταλάκι γιαούρτι, άνηθο και πάπρικα.
Φυσικά από την ημέρα αυτή δεν μπορούν να λείπουν τα γλυκά που θα τους ξετρελάνουν
Μιλφέιγ με μαρμελάδα αγριοκέρασο
Για την κρέμα
200 κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί κρέμα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
80 γρ. μαρμελάδα μαυροκέρασο Εδem
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
Για το σερβίρισμα
Άχνη ζάχαρη
Κόκκινα φρούτα
Σφολιατίνια
Εκτέλεση
Αφρατεύουμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την άχνη, τη βανίλια.
Τέλος με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε στο μείγμα τα κόκκινα φρούτα και τη μαρμελάδα.
Σερβίρουμε φτιάχνοντας στρώσεις από σφολιατίνια-κρέμα-σφολιατίνια και πασπαλίζουμε λίγη άχνη.
Μους με γιαούρτι και μαρμελάδα
Υλικά
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
250 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα, πολτοποιημένα
100 γρ. μαρμελάδα φράουλα Εδem
3 φύλλα φύλλα ζελατίνης
1 stick φυσική βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
50 ml νερό
4 θρυμματισμένα μπισκότα
Σπόρους ροδιού
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό και την αφήνουμε για 5΄ λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα κόκκινα φρούτα και τη μαρμελάδα να πάρουν μια βράση, αποσύρουμε, προσθέτουμε τη ζελατίνη,
ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί, σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε με σπάτουλα το γιαούρτι, τη βανίλια, το ξύσμα
και το μείγμα που ετοιμάσαμε με τα βατόμουρα.
Μοιράζουμε την μους σε μπώλ και την βάζουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες.
Σερβίρουμε με θρυμματισμένα μπικότα και ρόδι.