H food blogger funkycook δημιουργεί για εμάς!
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Xρόνος Μαγειρέματος: 15’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
Για την γλυκόξινη σάλτσα
150ml χυμό από κομπόστα ανανά
50 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
40 γρ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας λευκό βαλσαμικό ξύδι ΕΔΕΜ
Χυμό από ένα λάιμ
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1 ½ κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουρ
Για τις γαρίδες
10 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
170 γρ. καλαμπόκι ΕΔΕΜ
2 φέτες ανανά, κομμένες σε κύβους
150 γρ. μάνγκο, κομμένο σε κύβους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
20 γρ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένα σε λωρίδες
1 μικρή κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
4 μανιτάρια σιτάκε, κομμένα σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
Νουντλς ή ρύζι μπασμάτι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Φρέσκο κόλιανδρο
1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γλυκόξινη σάλτσα και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ευρύχωρο τηγάνι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ και το σκόρδο για 2’, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και μόλις πάρουν ροζ χρώμα προσθέτουμε το καλαμπόκι, το μάνγκο, τον ανανά και τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.
Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά και μόλις η σάλτσα πήξει αποσύρουμε.
Σερβίρουμε τις γαρίδες με τα νουντλς ή το μπασμάτι, φρέσκα κρεμμυδάκια και κόλιανδρο.
Tips:
Μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό και φιλέτο κοτόπουλο, το οποίο όμως θα έχουμε σωτάρει ώστε να ψηθεί.