Αυγά με πιπεριές σε σάλτσα ντομάτας

H food blogger funkycook δημιουργεί για εμάς!

Χρόνος Προετοιμασίας: 5’
Xρόνος Μαγειρέματος: 20’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4 άτομα

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. Ψημένες Κόκκινες & κίτρινες πιπεριές ΕΔΕΜ, κομμένες σε λωρίδες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 μεγάλα αυγά
400 γρ. συσκευασμένα ντοματάκια κονκασέ
150 γρ. χυμός ντομάτας
1½ κουταλάκια του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
40ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το σερβίρισμα
Ψιλοκομμένο κόλιανδρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ευρύχωρο τηγάνι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο  το κρεμμύδι για 4’, προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά συνεχίζοντας το σωτάρισμα για 1-2’.
Προσθέτουμε το χυμό, τα ντοματάκια,  αλάτι , πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10’.
Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές και  με ένα κουτάλι ανοίγουμε στην σάλτσα «βαθουλώματα» και προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 6-8΄μέχρι να πήξουν τα αυγά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Tip: Αν χρησιμοποιούμε φρέσκια ντομάτα θα χρειαστούμε 4 μεγάλες ντομάτες αντί για συσκευασμένα ντοματίνια, τις οποίες ξεφλουζίζουμε και τις ψιλοκόβουμε