O Food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης «Cool Artisan» ετοιμάζει για εμάς Ζυμαρικά με σάλτσα λιαστής ντομάτας και κοτόπουλο!
● Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. χυλοπίτες
Για τη σάλτσα
- 200 γρ. λιαστή ντομάτα Εδem (με το λάδι της)
- 70 γρ. καρύδια
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 μικρό μάτσο βασιλικό
- 1 κτγ Αλάτι χοντρό
- πιπέρι
Για το κοτόπουλο
- 1 φιλέτο κοτόπουλο
- 1 κτσ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- πιπέρι
- χοντρό, θαλασσινό αλάτι
- 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα για πίτσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σάλτσα
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα blender και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
- Βράζουμε τις χυλοπίτες σε μια κατσαρόλα με άφθονα αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε
- Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ
- Προσθέτουμε τη σάλτσα κι ανακατεύουμε
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη πιατέλα
Για το κοτόπουλο
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα φιλέτα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι και τους κάναμε μασάζ με το χέρι να απλωθούν καλά.
- Προαιρετικά, μεταφέρουμε τα φιλέτα σε μια επιφάνεια κοπής και με τη βάση ενός ποτηριού τα “χτυπάμε” να αποκτήσουν ομοιόμορφο πάχος.
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί καλά.
- Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το στήθος του κοτόπουλου στο τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά από την κάτω πλευρά.
- Έπειτα το γυρίζουμε από την άλλη και το ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλό μας κι εσωτερικά.
- Στα μισά, δηλαδή στα 5 λεπτά, μπορούμε να το γυρίσουμε κι από την άλλη πλευρά. Ιδανικά η θερμοκρασία του πρέπει να φτάσει τους 72-75°C.
- Προαιρετικά, αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη φωτιά, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Μέσα στο 10 λεπτο αναμονής έχεις το χρόνο να φτιάξεις τη σαλάτα που θα το συνδυάσεις.