Ζυμαρικά με σάλτσα λιαστής ντομάτας και κοτόπουλο

O Food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης «Cool Artisan» ετοιμάζει για εμάς Ζυμαρικά με σάλτσα λιαστής ντομάτας και κοτόπουλο!
● Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. χυλοπίτες

Για τη σάλτσα

  • 200 γρ. λιαστή ντομάτα Εδem (με το λάδι της)
  • 70 γρ. καρύδια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 μικρό μάτσο βασιλικό
  • 1 κτγ Αλάτι χοντρό
  • πιπέρι

Για το κοτόπουλο

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 κτσ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • χοντρό, θαλασσινό αλάτι
  • 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα για πίτσα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα blender και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
  • Βράζουμε τις χυλοπίτες σε μια κατσαρόλα με άφθονα αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε
  • Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα κι ανακατεύουμε
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη πιατέλα

Για το κοτόπουλο

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα φιλέτα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι και τους κάναμε μασάζ με το χέρι να απλωθούν καλά.
  • Προαιρετικά, μεταφέρουμε τα φιλέτα σε μια επιφάνεια κοπής και με τη βάση ενός ποτηριού τα “χτυπάμε” να αποκτήσουν ομοιόμορφο πάχος.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί καλά.
  • Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το στήθος του κοτόπουλου στο τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά από την κάτω πλευρά.
  • Έπειτα το γυρίζουμε από την άλλη και το ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλό μας κι εσωτερικά.
  • Στα μισά, δηλαδή στα 5 λεπτά, μπορούμε να το γυρίσουμε κι από την άλλη πλευρά. Ιδανικά η θερμοκρασία του πρέπει να φτάσει τους 72-75°C.
  • Προαιρετικά, αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη φωτιά, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  • Μέσα στο 10 λεπτο αναμονής έχεις το χρόνο να φτιάξεις τη σαλάτα που θα το συνδυάσεις.