O Food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης «Cool Artisan» ετοιμάζει για εμάς Ρύζι με σάλτσα με κόκκινα φασόλια και λουκάνικο!
● Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ
● 80 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
● 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια
● 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
● 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
● 2 καρότα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
● 400 γρ. τομάτα κονκασέ
● 1 συσκευασία κόκκινα φασόλια Εδεμ
● 2 λουκάνικα πράσο κομμένα σε φέτες
● 1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
● 1/2 κτγ μπούκοβο
● αλάτι
● πιπέρι
● 200 γρ ρύζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το ρύζι.
Βάζουμε μισό λίτρο νερό να βράσει.
Μόλις κοχλάσει προσθέτουμε αλάτι και το ρύζι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοβράζουμε μέχρι να πιει όλο το νερό του.
Μόλις εξατμιστεί όλο το νερό αποσύρουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, με τα φρέσκα και το σκόρδο.
Μόλις πάρουν χρυσαφένιο χρώμα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το ρύζι σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με τη σάλτσα μας.