Πακετάκια Αμπελόφυλλων Γεμιστά με Τυρί

20′Χρόνος Εκτέλεσης

ΥΛΙΚΑ

Για τα αμπελόφυλλα με ταλαγάνι:
1 Κρεμμύδι, σε πολύ λεπτές φέτες
125ml Χλιαρό Νερό
60ml Ξύδι από κόκκινο κρασί
60ml Μηλόξιδο
1 κ.σ. Ζάχαρη
¼ κ.γ. Αλάτι
8 Εδέμ Αμπελόφυλλα σε Άλμη, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 Πακέτο Ταλαγάνι

Για τα αμπελόφυλλα με camembert:
8 Εδέμ Αμπελόφυλλα σε Άλμη, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 Camember

Σπόροι Ροδιού, για το σερβίρισμα
Σπασμένα Καρύδια, για το σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό βάζο με καπάκι βάζουμε το κρεμμύδι χωρίζοντάς το σε φέτες, το νερό, το ξύδι, το μηλόξιδο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κλείνουμε με το καπάκι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε για μία ώρα.
Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε 4 από τα αμπελόφυλλα. Βάζουμε πάνω τους το ταλαγάνι και το τυλίγουμε με τις άκρες των φύλλων.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα και γυρίζουμε τις άκρες ώστε να φτιάξουμε ένα “πακέτο”.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8 με 10 λεπτά.
Αντίστοιχα φτιάχνουμε το δεύτερο “πακέτο”. Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε 4 από τα αμπελόφυλλα. Βάζουμε πάνω τους το camember και το τυλίγουμε με τις άκρες των φύλλων.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα και γυρίζουμε τις άκρες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8 με 10 λεπτά.
Σερβίρουμε το πακέτο με το ταλαγάνι με τα κρεμμύδια και σπόρους ροδιού, και το πακέτο με το camember με καρύδια και σπόρους ροδιού.
Συνοδεύουμε και τα δύο με κρακεράκια ή κριτσίνια.

Σκεύη

1 μικρό βάζο με καπάκι
1 ταψί