Τυροπιτάκια κουρού γεμιστά με τυρί κρέμα και πάστα ελιάς

H food blogger funkycook ετοιμάζει για εμάς Τυροπιτάκια κουρού με πάστα ελιάς και λιαστή ντομάτα

Xρόνος Προετοιμασίας: 15’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 10-12 τυροπιτάκια

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
150 γρ. παγωμένο βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
1 κ.σ. τυρί κρέμα
1 αυγό
1 κ.γ. ξύδι
¼ κ.γ. αλάτι

Για την γέμιση
150 γρ. τυρί κρέμα
4 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πάστα ελιάς Καλαμών Εδem

Για την επάλειψη
1 ασπράδι
Σουσάμι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο, τρίβουμε με τα δάχτυλά μας και όταν τα δύο υλικά ενωθούν και πάρουμε ένα τριφτό μείγμα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.

Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε 10’ στο ψυγείο.

Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη και με κουπ πατ κόβουμε 10-12 κομμάτια στρογγυλά κομμάτια ζύμης.

Γεμίζουμε με τη γέμιση και κλείνουμε καλά πατώντας τις άκρες με πιρούνι.

Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια για 30’ στο ψυγείο.

Κατόπιν τα τοποθετούμε σε δίσκο ψησίματος, αλείφουμε τα τυροπιτάκια με το ασπράδι και πασπαλίζουμε σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25’ στους 180ο  C και σερβίρουμε.

Τips: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο τυρί μας αρέσει