Στήθος κοτόπουλο σοτέ με ελιές Καλαμών, ντομάτα & κάπαρη

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

Για το στήθος κοτόπουλο σοτέ

  • 4 στήθη κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο και πέτσα
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. λευκό κρασί
  • 60 γρ. ελιές Καλαμών ΕΔΕΜ, ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. κάπαρη ανθός ΕΔΕΜ
  • 400 γρ. ντομάτες, χωρίς σπόρους ή φλούδες, ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. νερό
  • 80 γρ. βούτυρο κρύο
  • 5 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το στήθος κοτόπουλο σοτέ

Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 50 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει πολύ καλό χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει και αυτή χρώμα και το κοτόπουλο να είναι σχεδόν μαγειρεμένο. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, πετάμε τα λίπη και δυναμώνουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Βάζουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την τομάτα, αλατίζουμε, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να χάσει την υγρασία της. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές Καλαμών ΕΔΕΜ, την κάπαρη ανθός ΕΔΕΜ και λίγο βούτυρο το οποίο θα ενσωματώσουμε ώστε να γίνει μια δεμένη σάλτσα. Τοποθετούμε το κοτόπουλο πάλι μέσα στο τηγάνι, ανακατεύοντας μέχρι να επικαλυφτεί από την σάλτσα. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό , κλείνουμε τη φωτιά και τέλος προσθέτουμε το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι που έχουμε κόψει.

Tip: Για περισσότερη νοστιμιά σκουπίζουμε το τηγάνι ελαφρά από τα λίπη, επαναφέρουμε στη φωτιά και συνεχίζουμε με την παρασκευή της σάλτσας.