ΓΙΑ 4 ΚΡΟΥΑΣΑΝ
ΥΛΙΚΑ
Για τις αυγόφετες και το τελείωμα του πιάτου
- 4 χοντρές φέτες μπριός
- 175 γρ. γάλα
- 2 αυγά
- 10 γρ. ζάχαρη
- 2 γρ. βανίλια φρέσκια
- 20 γρ. βούτυρο φρέσκο για το τηγάνισμα
- αλάτι
- 120 γρ. σάλτσα βερίκοκο
- 240 γρ. παγωτό βανίλια
Για τη σάλτσα βερίκοκο
- 170 γρ. βερίκοκα χωρίς κουκούτσι, κομμένα σε τέταρτα
- 100 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο ΕΔΕΜ
- 50 γρ. νερό
- 1 γρ. βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις αυγόφετες και το τελείωμα του πιάτου
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Μουσκεύουμε στο μείγμα το ψωμί καλά (ο χρόνος για το μούσκεμα θα εξαρτηθεί από το είδος του ψωμιού). Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις αυτό λιώσει, τηγανίζουμε το ψωμί και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Βάζουμε το ψωμί σε απορροφητικό χαρτί και, αφού στραγγίξει κάπως, το σερβίρουμε με τη σάλτσα βερίκοκο και το παγωτό βανίλια.
Για τη σάλτσα βερίκοκο
Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη μαρμελάδα βερίκοκο ΕΔΕΜ. Φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τη βανίλια. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο ΕΔΕΜ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη μαρινάδα στον κάδο ενός μπλέντερ και πολτοποιούμε. Σουρώνουμε από ψιλή σήτα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Tip: Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε φρούτο ή λίγη λιωμένη σοκολάτα μετά το ψήσιμο.