H food blogger funkycook ετοιμάζει για εμάς Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά!
Χρόνος Προετοιμασίας: 30’
Xρόνος Ψησίματος: 35’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ
Για τα σουτζουκάκια
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
100 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
100 ml κόκκινο κρασί
3 σκελίδες σκόρδο
½ κ.γ. κύμινο
20 ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για τη σάλτσα
500 γρ. σάλτσα ντομάτας στον τρίφτη
50 ml ελαιόλαδο
100 ml κρασί
1 κ.γ. ζάχαρη
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
5 κόκκους μπαχάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
180 γρ. ελιές πράσινες γεμιστές με πιπεριά ΕΔΕΜ
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO >
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περιχύνουμε το ψωμί με το κρασί και το αφήνουμε για 10’ να μαλακώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και ζυμώνουμε για μερικά λεπτά.
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο και τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε τα σουτζουκάκια για 15’ στους 220ο C
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη σάλτσα, βράζοντας όλα τα υλικά της για 10’ σε χαμηλή φωτιά.
Κατόπιν περιχύνουμε τα σουτζουκάκια, προσθέτουμε τις πράσινες ελιές και ψήνουμε για ακόμη 20’ στους 180ο C.
Σερβίρουμε με πιλάφι ή πατάτες.
Tip: Στη σάλτσα μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο μπούκοβο