H food blogger funkycook ετοιμάζει για εμάς Κολοκυθόσουπα με ψημένες κόκκινες πιπεριές και κάρυ!
Χρόνος Προετοιμασίας: 15’
Xρόνος Μαγειρέματος: 35’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Άτομα: 4
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. γλυκιά κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
200 γρ. ψημένες κόκκινες πιπεριές ΕΔΕΜ
3-4 καυτερά πιπεράκια ΕΔΕΜ
20 γρ. τζίντζερ τριμμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
100 ml. γάλα καρύδας
1 κ.γ. κάρυ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
800 ml ζωμό λαχανικών
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και την κολοκύθα με το ελαιόλαδο για 2-3’, προσθέτουμε το τζίντζερ, το κάρυ, τον ζωμό, τα πιπεράκια, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, για 20-25’ περίπου, ελέγχοντας τακτικά τα υγρά, αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζωμό.
Κατόπιν προσθέτουμε τις ψημένες πιπεριές και πολτοποιούμε την σούπα.
Τέλος προσθέτουμε το γάλα καρύδας και αποσύρουμε μόλις πάρει η σούπα μια βράση.
Μοιράζουμε σε μπολ και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο.
Tips:
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λάδι καρύδας αντί για ελαιόλαδο