Σαρδέλες στο φούρνο με ελιές Καλαμών και ντοματίνια

H food blogger funkycook ετοιμάζει για εμάς!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15’
Xρόνος Μαγειρέματος: 30’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4-5 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

1000 γρ.  σαρδέλες καθαρισμένες
200 γρ. ελιές Καλαμών ΕΔΕΜ
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
100ml λευκό κρασί
30ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 μεγάλο λεμόνι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρασί, το ελαιόλαδο και το χυμό από το λεμόνι.
Σε ένα ταψί βάζουμε τις σαρδέλες και τις αλατίζουμε, προσθέτουμε τις ελιές, τα ντοματίνια και περιχύνουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
Ψήνουμε τις σαρδέλες για 30’ στο φούρνο στους 180ο C και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Tips:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ψάρι θέλουμε.