Η Mamatsita μαγειρεύει και μας δίνει έμπνευση!
Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30-35 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι – πιπέρι
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γλ. μπούκοβο γλυκό
1 κ.γλ. ρίγανη ξερή
1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
200 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κούπα ζεστό νερό
400 γρ. κόκκινα φασόλια Εδέμ
1/2 ματσάκι μαϊντανό
για πιο καυτερή εκδοχή*
2-3 πιπεράκια καυτερά Εδέμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος με το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες μέχρι να γυαλίσει.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 7 περίπου λεπτά να αλλάξει χρώμα.
3. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε προσθέτοντας τα μπαχαρικά και την ρίγανη.
4. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τον πελτέ, τον χυμό ντομάτας και το ζεστό νερό, ανακατεύουμε απαλά και σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμε σε μεσαία θερμοκρασία μέχρι να γίνει ο κιμάς και η σάλτσα να δέσει.
5. Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τα κόκκινα φασόλια και ανακατεύουμε απαλά. 6. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
7. Σερβίρουμε το τσίλι κον κάρνε σε τορτίγιες ολικής άλεσης.
*Σημείωση
Αν θέλουμε το τσίλι κον κάρνε πιο καυτερό, τότε προσθέτουμε στον κιμά μερικά πιπεράκια καυτερά ψιλοκομμένα.