H food blogger Madame Ginger δημιουργεί για εμάς!
● Μερίδες: 2
● Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
● Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τα μπιφτέκια
● 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
● 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
● 240 γρ. Κόκκινα Φασόλια Εδem (στραγγισμένα)
● 1 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
● 1 ½ κ.σ. νερό
● 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
● 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
● 60 γρ. νιφάδες βρώμης
● ελαιόλαδο
● αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Επιπλέον υλικά για το στήσιμο του burger
● 2 ψωμάκια για burger, κομμένα στη μέση
● 1 ντομάτα, σε χοντρές φέτες
● 1 κρεμμύδι, σε χοντρές ροδέλες
● σάλτσα barbeque
● ¼ ματσάκι ρόκα
● 10-12 φύλλα σπανάκι baby
Για να δείτε την συνταγή βήμα-βήμα σε video πατήστε εδώ>
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια. Ζεσταίνουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε
το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο,
σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
2) Ρίχνουμε τα στραγγισμένα Κόκκινα Φασόλια Εδem σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι),
προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι-σκόρδο και πολτοποιούμε για 3-4 στροφές, μέχρι να
έχουμε πηχτό μείγμα με μικρά κομματάκια φασολιών. Μεταφέρουμε σε μπολ.
3) Ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο με το νερό και τον προσθέτουμε στο μπολ, μαζί με το
μαϊντανό, την καπνιστή πάπρικα, τη βρώμη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
4) Ανακατεύουμε καλά τα υλικά, μέχρι να σχηματιστεί πηχτή “ζύμη” για μπιφτέκια που να
μπορούμε να πλάσουμε χωρίς να διαλύεται (εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγη βρώμη
ακόμα).
5) Πλάθουμε 2 μεγάλα μπιφτέκια ή 4 μικρά.
6) Βάζουμε σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά, ραντίζουμε με λίγο
ελαιόλαδο και ψήνουμε τα μπιφτέκια για 5-6 περίπου λεπτά την κάθε πλευρά. Κατα τη
διάρκεια ψησίματος χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα μπιφτέκια να ψηθούν καλά στο
εσωτερικό τους.
7) Παράλληλα στο άλλο τηγάνι που ετοιμάσαμε το κρεμμύδι, ψήνουμε τις φέτες ντομάτας και
του κρεμμυδιού με λίγο αλατοπίπερο (και έξτρα ελαιόλαδο αν χρειάζεται) κι από τις δυο
πλευρές, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
8) Ψήνουμε και τα ψωμάκια με την κομμένη πλευρά προς το τηγάνι, να πάρουν κι αυτά λίγο
χρώμα. Στήνουμε τα burger αλείφοντάς τα με σάλτσα barbeque και βάζουμε εναλλάξ λίγα
φύλλα ρόκας, σπανάκι, τις ψημένες φέτες ντομάτας και κρεμμυδιού και τα μπιφτέκια
φασολιών και σερβίρουμε