Χούμους με λιαστή ντομάτα και αγγουράκι τουρσί

H food blogger funkycook δημιουργεί για εμάς!

ΥΛΙΚΑ

Για το χούμους
300 γρ. ρεβύθια βρασμένα
100 γρ. λιαστές ντομάτες ΕΔΕΜ
2 σκελίδες σκόρδο
1¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
80 γρ. ταχίνι
60ml ελαιόλαδο
1 λεμόνι
250 ml. νερό από τα ρεβύθια που βράσαμε
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα
50 γρ. αγγουράκι ανθός ΕΔΕΜ
1 λιαστή ντομάτα ΕΔΕΜ
Ψιλοκομμένο δυόσμο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, το κύμινο, λίγο ελαιόλαδο και νερό από τα ρεβύθια.
Προσθέτουμε τα ρεβύθια, το ταχίνι, το ελαιόλαδο συνεχίζοντας να πολτοποιούμε και σταδιακά προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται ακόμη για να έχουμε την επιθυμητή υφή.
Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και λεμόνι.
Σερβίρουμε το χούμους με ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί, λιαστές ντομάτες και δυόσμο.