Σαλάτα Panzanella

Για 4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 100 γρ. χωριάτικο ψωμί της προηγούμενης μέρας, κομμένο σε μέτρια καρέ και φρυγανισμένο
  • 200 γρ. ντομάτες, κομμένες σε όγδοα
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 120 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μέτρια καρέ
  • 120 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε μέτρια καρέ
  • 60 γρ. Ελιές πράσινες φέτες ΕΔΕΜ
  • 10 αντζούγιες, κομμένες ζουλιέν
  • 40 γρ. κάπαρη ΕΔΕΜ
  • 10 γρ. βασιλικό, χοντροκομμένο
  • 30 γρ. ξίδι κόκκινου κρασιού
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
  • αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αλατίζουμε και σερβίρουμε.

Tip: Μπορείτε, αν θέλετε, να αντικαταστήσετε το ψωμί με παξιμάδι. Επίσης αν προσθέσετε λίγες ντομάτες ακόμη και αλέσετε τα υλικά σε ένα μπλέντερ, έχετε μια πολύ γευστική και καλοκαιρινή σούπα ντομάτας.