Σαλάτα με κόκκινα φασόλια και dressing λιαστής ντομάτας

H food blogger funkycook δημιουργεί για εμάς! 

  • Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
  • Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
  • Μερίδες: 4 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 200 γρ. κόκκινα φασόλια ΕΔΕΜ
  • 50 γρ. καλαμπόκι ΕΔΕΜ
  • 100 γρ. ρεβύθια βρασμένα
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
  • 6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ.  ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
  • 50 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 μοσχολέμονο, χυμό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για το ντρέσινγκ από λιαστή ντομάτα

  • 3 λιαστές ντομάτες ΕΔΕΜ
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 πορτοκάλι, χυμό
  • 1 μοσχολέμονο, χυμό
  • 40ml ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα τραγανά τσιπς τορτίγιας

  • 2-3 τορτίγιες, κομμένες σε τριωνα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Απλώνουμε τις τορτίγιες σε δίσκο ψησίματος, που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 10’ στους 170ο C.

Στο μπλέντερ αναμειγνύουμε και πολτοποιούμε όλα τα υλικά.

Στραγγίζουμε τα φασόλια και το καλαμπόκι και τα βάζουμε σε ένα μπωλ, προσθέτουμε τα ρεβύθια, την πιπεριά τα ντοματίνια και το αβοκάντο, προσθέτουμε το χυμό από το μοσχολέμονο, τη φέτα, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.

Σε μια σαλατιέρα βάζουμε την πράσινη σαλάτα, προσθέτουμε το μείγμα με τα κόκκινα φασόλια, τα τσιπς τορτίγιας και σερβίρουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.