Γιουβέτσι κοτόπουλου με πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά

H food blogger funkycook δημιουργεί για εμάς!

Χρόνος Προετοιμασίας: 5’
Xρόνος Μαγειρέματος: 40’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4-5 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μέτρια κομμάτια
200 γρ. πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά ΕΔΕΜ
200 γρ. κριθαράκι ολικής άλεσης
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
400 γρ. ντομάτες σε χυμό ντομάτας
50ml λευκό κρασί
750ml ζεστό ζωμό λαχανικών
30ml ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο
3 κόκκους μπαχάρι
1 δαφνόφυλλο
Φρέσκο θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το σερβίρισμα
Φέτα θρυμματισμένη
Φρέσκο θυμάρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο για 2-3’, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2-3’.
Σβήνουμε με το κρασί, μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα μπαχάρια, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι, τα ντοματίνια με το χυμό τους, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
Σωτάρουμε με το βούτυρο το πράσο για 2’ και προσθέτουμε το κριθαράκι και μόλις γυαλίσει το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε  για περίπου για 25’, προσθέτουμε τις ελιές κομμένες και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε το γιουβέτσι με θρυμματισμένη φέτα και φρέσκο θυμάρι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO