H food blogger funkycook ετοιμάζει για εμάς Ψαρονέφρι με πουρέ καλαμποκιού!
Χρόνος Προετοιμασίας: 60’
Χρόνος Μαγειρέματος: 30
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ
Για το ψαρονέφρι
600 γρ. ψαρονέφι
5 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μοσχολέμονο
1 κ.γ. βαλσαμικό ξύδι Εδem
2 κ.σ. ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
1 κ.γ. κόρν φλάουρ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τον πουρέ καλαμποκιού
285γρ. καλαμπόκι Εδem
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
50 γρ. γάλα καρύδας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
1 πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. καλαμπόκι Εδem
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το ψαρονέφρι
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το χυμό από το μοσχολέμονο, το σκόρδο, το τζίντζερ και την καστανή ζάχαρη.
Βάζουμε μέσα το ψαρονέφρι και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 1 ώρα τουλάχιστον.
Κατόπιν κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες, περίπου 2-3 εκ. και το ψήνουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε στη μαρινάδα 3 κ.σ. νερό και το κόρν φλάουρ, ανακατεύουμε, προσθέτουμε πιπέρι και περιχύνουμε το ψαρονέφρι.
Μόλις η σάλτσα πήξει αποσύρουμε.
Ο πουρές καλαμποκιού
Στο τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2΄προσθέτουμε το καλαμπόκι, αλάτι, πιπέρι, μαγειρεύουμε για 3’, αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 10’.
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε το καλαμπόκι, με το γάλα καρύδας, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με τον πουρέ καλαμποκιού, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και το καλαμπόκι.
Tip: Αν δεν έχουμε τζίντζερ χρησιμοποιούμε ξύσμα λεμονιού ή μοσχολέμονου