Η food blogger funkycook.gr μοιράζεται μικρά μυστικά!
Καλοκαίρι είναι οι παρέες που μαζεύονται στις βεράντες και απολαμβάνουν χαλαρωτικές βραδιές με δροσερές μπύρες και λαχταριστούς μεζέδες!
Βέβαια το φετινό καλοκαίρι τις παρέες τις «μαζεύει» ένας ακόμη λόγος, οι ποδοσφαιρικοί αγώνες του Euro.
Όπως και να έχει παγώστε καλά τις μπύρες και πάμε να δούμε πως θα τις συνοδεύσουμε με γρήγορους και νόστιμους μπυρομεζέδες, με τη βοήθεια των αγαπημένων μας προϊόντων Εδem!
Λουκάνικο με σάλτσα από ψητές πιπεριές Εδem
Αν ένας μεζές είναι ο ιδανικότερος για μπύρα, αυτός είναι το γλυκοπικάντικο λουκάνικο με σάλτσα από ψημένες κόκκινες πιπεριές. Μπορείτε να τον σερβίρετε σκέτο ή να τον χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε hot dog!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
2 ψημένες κόκκινες πιπεριές Εδem
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 καυτερά πιπεράκια Εδem
1 κ.γ. τοματοπελτέ
½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε το λουκάνικο στο τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα με το ελαιόλαδο.
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με τη σάλτσα αυτή περιχύνουμε τα λουκάνικα.
Σιγοβράζουμε για 10’ και σερβίρουμε.
Ρολά αλλαντικών γεμιστά με τυρί κρέμα και ελιές
ΥΛΙΚΑ
8 φέτες ψητά αλλαντικά (ζαμπόν, γαλοπούλα κτλ.)
100 γρ. ελιές καλαμών σε φέτες και ελιές πράσινες σε φέτες Εδem
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
½ κ.γ. θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τις ελιές, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγουμε τις φέτες των αλλαντικών, αλείφουμε με ένα μαχαίρι μια ποσότητα από το τυρί κρέμα και κλείνουμε σε ρολό.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε μικρότερα ρολάκια και σερβίρουμε.
Καροτοκεφτέδες με λιαστές ντομάτες
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. καρότα
1 ώριμη ντομάτα, τριμμένη
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μυρωδικά (ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο, μαϊντανό)
4 λιαστές τομάτες Εδem, ψιλοκομμένες
30 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τους καροτοκεφτέδες και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15’.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα και τους σερβίρουμε με γιαούρτι.
Ψαροσαλάτα με κάπαρη και αγγουράκια τουρσί
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. φιλέτο ψαριού
1 κ.σ. κάπαρη ανθός Εδem
5 αγγουράκια Εδem
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. μαγιονέζα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά εκτός από το ψάρι και τη μαγιονέζα, και μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε μπολ.
Προσθέτουμε το ψάρι, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε την ψαροσαλάτα επάνω σε παξιμάδια με λίγο ελαιόλαδο και κάπαρη.
