O Chef Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει για εμάς λαχταριστή Πουτίγκα καλαμποκιού!
● Μερίδες: 6
● Χρόνος εκτέλεσης: 25’
● Δυσκολία: 2
ΥΛΙΚΑ
- 800 γρ. καλαμπόκι Εδem
- ελαιόλαδο, για άλειμμα
- 2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 1½ κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πάπρικα
- 4 αβγά
- 240 ml κρέμα γάλακτος (35%)
- 60 γρ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 4 φέτες μπέικον, ξεροψημένο και θρυμματισμένο
- 100 γρ. τυρί cheddar
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και αλείφουμε 6 πυρίμαχα μπολάκια με λίγο ελαιόλαδο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ ,το αλάτι, την πάπρικα και τα προσθέτουμε στο μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε για να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε το καλαμπόκι Εδem , το πιπέρι, το μπέικον, 1/2 από το τυρί cheddar (50 γρ.) και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα και να ροδίσει ομοιόμορφα η επιφάνεια.
- Αφαιρούμε τις πουτίγκες από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 5-10 λεπτά. Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και καλαμπόκι και σερβίρουμε.