Πουτίγκα καλαμποκιού

O Chef Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει για εμάς λαχταριστή Πουτίγκα καλαμποκιού!
● Μερίδες: 6
● Χρόνος εκτέλεσης: 25’
● Δυσκολία: 2

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ. καλαμπόκι Εδem
  • ελαιόλαδο, για άλειμμα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1½ κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1½  κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πάπρικα
  • 4 αβγά
  • 240 ml κρέμα γάλακτος (35%)
  • 60 γρ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο
  • ½  κ.γ. πιπέρι
  • 4 φέτες μπέικον, ξεροψημένο και θρυμματισμένο
  • 100 γρ. τυρί cheddar
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και αλείφουμε 6 πυρίμαχα μπολάκια με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ ,το αλάτι, την πάπρικα και τα προσθέτουμε στο μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε για να ενωθούν όλα τα υλικά.
  4. Προσθέτουμε το καλαμπόκι Εδem , το πιπέρι, το μπέικον, 1/2 από το τυρί cheddar (50 γρ.) και ανακατεύουμε.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα και να ροδίσει ομοιόμορφα η επιφάνεια.
  6. Αφαιρούμε τις πουτίγκες από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 5-10 λεπτά. Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και καλαμπόκι και σερβίρουμε.