O Food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης «Cool Artisan» ετοιμάζει για εμάς Κριθαράκι με σάλτσα από τοματίνια, ελιές καλαμών και φέτα
● Μερίδες: 4
● Χρόνος μαγειρέματος: 12-15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
● 80 ml ελαιόλαδο
● 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
● 1 σκελίδα σκόρδο
● 250 γρ. ντοματίνια
● 150 γρ. κριθαράκι χοντρό
● 50 γρ. Ελιές Καλαμών σε Φέτες Εδem
● 1 μικρό ματσάκι βασιλικό
● 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο
Προσθέτουμε το κριθαράκι και με μια κουτάλα το γυρνάμε να γυαλίσει από όλες τις πλευρές
Προσθέτουμε τα ντοματίνια κι ένα ποτήρι νερό
Έπειτα, προσθέτουμε τις Ελιές Καλαμών σε Φέτες Εδem και το βασιλικό.
Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά του και να δέσει
Στο τελευταίο στάδιο, προσθέτουμε και τη φέτα θρυμματισμένη
Γαρνίρουμε με έξτρα φέτα, λίγες Ελιές Καλαμών σε Φέτες Εδem κ σερβίρουμε
