ΓΙΑ 12 ΠΙΤΕΣ-ΠΙΤΣΕΣ, 45 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
Για την πίτα-πίτσα
- 12 πίτες για σουβλάκι, μικρές
- 180 γρ. κρεμμύδια, σε καρέ
- 35 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 300 γρ. κολοκύθια πράσινα, σε μεσαίο καρέ
- 200 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα ΕΔΕΜ
- 400 γρ. κόκκινη και κίτρινη ψητή πιπεριά ΕΔΕΜ τεμαχισμένες
- 400 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 250 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 240 γρ. πάστα ελιάς πράσινη ΕΔΕΜ
- ελαιόλαδο
- ρόκα
- κρέμα μπαλσάμικο
- ρίγανη, φρέσκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την πίτα-πίτσα
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τις πίτες από τη μία πλευρά και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
Στο ίδιο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα μανιτάρια ΕΔΕΜ μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις κόκκινες και κίτρινες πιπεριές ΕΔΕΜ και στη συνέχεια τα κολοκύθια. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλάτι αν χρειάζεται. Μαγειρεύουμε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν ελαφρώς άλλα να παραμείνουν τραγανά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να «μυρίσει» για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την πράσινη πάστα ελιάς ΕΔΕΜ. Αποσύρουμε τα λαχανικά σ’ ένα σκεύος.
Σ’ ένα ταψί απλώνουμε τις πίτες. Απλώνουμε μια στρώση σάλτσας στην κάθε πίτα, συνεχίζουμε με τα λαχανικά, τη φρέσκια ρίγανη, τη ρόκα και τέλος το τυρί. Ραντίζουμε πάλι με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν ωραίο χρώμα οι πίτσες.
Προτού σερβίρουμε, περιχύνουμε με κρέμα μπαλσάμικο.
Tip: Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει το κατσικίσιο τυρί, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φέτα.