Πίτα-Πίτσα με λαχανικά, πάστα πράσινης ελιάς & κατσικίσιο τυρί

ΓΙΑ 12 ΠΙΤΕΣ-ΠΙΤΣΕΣ, 45 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

Για την πίτα-πίτσα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πίτα-πίτσα
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τις πίτες από τη μία πλευρά και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί.

Στο ίδιο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα μανιτάρια ΕΔΕΜ μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις κόκκινες και κίτρινες πιπεριές ΕΔΕΜ και στη συνέχεια τα κολοκύθια. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλάτι αν χρειάζεται. Μαγειρεύουμε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν ελαφρώς άλλα να παραμείνουν τραγανά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να «μυρίσει» για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την πράσινη πάστα ελιάς ΕΔΕΜ. Αποσύρουμε τα λαχανικά σ’ ένα σκεύος.

Σ’ ένα ταψί απλώνουμε τις πίτες. Απλώνουμε μια στρώση σάλτσας στην κάθε πίτα, συνεχίζουμε με τα λαχανικά, τη φρέσκια ρίγανη, τη ρόκα και τέλος το τυρί. Ραντίζουμε πάλι με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν ωραίο χρώμα οι πίτσες.

Προτού σερβίρουμε, περιχύνουμε με κρέμα μπαλσάμικο.

Tip: Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει το κατσικίσιο τυρί, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φέτα.