ΓΙΑ 600 ΓΡ
ΥΛΙΚΑ
Για το ντιπ
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 500 γρ. λιαστή ντομάτα ΕΔΕΜ
- 50 γρ. κόκκινη ψητή πιπεριά ΕΔΕΜ
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 5 γρ. σκόρδο
- 25 γρ. κουκουνάρι
- 30 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα, τριμμένα
- 100 γρ. νερό
- λίγο βασιλικό, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ντιπ λιαστής ντομάτας
Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από λίγο κουκουνάρι και τον βασιλικό, σε ένα μπλέντερ ή ένα πολυμηχάνημα και αλέθουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς. Διατηρούμε στη συντήρηση. Στη συνέχεια σερβίρουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με λίγο κουκουνάρι και βασιλικό ψιλοκομμένο.
Tip: Αραιώστε με λίγο λάδι και νερό και έχετε μια εξαιρετική πέστο λιαστής ντομάτας για τα ζυμαρικά σας.