Πικάντικη μακαρονάδα με καλαμπόκι και γαρίδες

H food blogger funkycook ετοιμάζει για εμάς Πικάντικη μακαρονάδα με καλαμπόκι και γαρίδες!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Χρόνος Μαγειρέματος: 10’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
200 γρ. καλαμπόκι Εδem
1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
100 γρ. κρέμα καρύδας
150 γρ. σάλτσα ντομάτας
8 ντοματίνια
1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
20ml ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
300 γρ. ζυμαρικά, βρασμένα
1 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
3-4 φύλλα βασιλικό
1 λάιμ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και την πιπεριά.

Προσθέτουμε τις γαρίδες, το καλαμπόκι, τα ντοματίνια, την κρέμα καρύδας και τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Μόλις η σάλτσα πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το ένα φρέσκο κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε την πικάντικη μακαρονάδα με φύλλα βασιλικού, φρέσκο κρεμμυδάκι και λάιμ.

Tips: Αν δεν έχουμε τζίντζερ χρησιμοποιούμε λίγο ξύσμα λεμονιού