Μπιφτέκια γεμιστά με πιπεριά και δροσερή σάλτσα από λιαστή ντομάτα και ελιά

Η food blogger funkycook.gr  μοιράζεται μαζί μας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30’
Χρόνος Ψησίματος: 25’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπιφτέκια
500 γρ. κιμά ανάμεικτο (χοιρινό και μοσχάρι)
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
3 κ.σ. γάλα
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. βαλσαμικό ξύδι Εδem
1 κ.σ. μουστάρδα
100 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για τη γέμιση
2 ψημένες κόκκινες πιπεριές Εδem, ψιλοκομμένες
100 γρ. χαλούμι, τριμμένο

Για τη σάλτσα με λιαστή ντομάτα και ελιές
8 ντοματίνια
4 λιαστές ντομάτες Εδem
10 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι Εδem
1 κ.γ. βαλσαμικό ξύδι Εδem
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φύλλα βασιλικό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα μπιφτέκια

Στο μούλτι πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για 20’.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε.

Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε σχάρα ή στον φούρνο.

Η σάλτσα με λιαστή ντομάτα και ελιές

Στο μούλτι πολτοποιούμε υλικά για τη σάλτσα.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη δροσερή σάλτσα και σαλάτα.

Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στα μπιφτέκια ψιλοκομμένο δυόσμο