Πικάντικη φασολάδα με τοματάκια και ψητές κόκκινες πιπεριές

40′Χρόνος Εκτέλεσης

ΥΛΙΚΑ

15-17 Ολόκληρα Τοματάκια
3 κ.σ. Ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για τα τοματάκια φούρνου
2 Μέτρια Κρεμμύδια, χοντροκομμένα
3 Μεγάλες Σκελίδες Σκόρδο, τριμμένες
3-4 Εδέμ Καυτερά Πιπεράκια, ψιλοκομμένα
400g Τοματάκια, κομμένα στα δύο
2 τμχ Εδέμ Κόκκινη Ψητή Πιπεριά, χοντροκομμένα
500g Μαγειρεμένα Φασόλια, τσαλιά ή βανίλιες
1½ Φλιτζάνι Νερό
Φύλλα από 5-6 Κλωνάρια Φρέσκο Θυμάρι, ψιλοκομμένα
1½ κ.γ. McCormick Καπνιστή Πιπεριά
Αλάτι
McCormick Μαύτο Πιπέρι Ολόκληρο σε Μύλο
Στραγγιστό Γιαούρτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα ταψάκι τα ολόκληρα τοματάκια, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τα πιπεράκια, τα μισά τοματάκια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την κόκκινη πιπεριά, τα φασόλια, το νερό, το θυμάρι, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 με 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με γιαούρτι, τα ψητά τοματάκια και λίγο θυμάρι.

Σκεύη

1 ταψάκι
1 κατσαρόλα