Κοτόπουλο κατσιατόρε

H food blogger funkycook ετοιμάζει για εμάς Κοτόπουλο κατσιατόρε

Χρόνος Προετοιμασίας: 5’
Xρόνος Μαγειρέματος: 40’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Άτομα: 4

 

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
400 γρ. μανιτάρια ΕΔΕΜ (2 κονσέρβες)
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
250 ml ζωμό κοτόπουλο
1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
½ κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο
1 δαφνόφυλλο
1 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γ. ζάχαρη
50 ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το θυμάρι, τον βασιλικό, το δαφνόφυλλο, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι τη σάλτσα ντομάτας και το ζωμό, και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 25’.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά για 3-4’, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και συνεχίζουμε για 1-2’ ακόμη.

Προσθέτουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10’.
Τέλος προσθέτουμε στραγγισμένα τα μανιτάρια, μαγειρεύουμε για 5’ ακόμη και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Tips:
– Μπορούμε να προσθέσουμε μαύρες ελιές σε φέτες ΕΔΕΜ