H food blogger funkycook ετοιμάζει για εμάς Μπακαλιάρο σε εύκολο κουρκούτι μπύρας με παντζαροσκορδαλιά
ΥΛΙΚΑ
Για την παντζαροσκορδαλιά
100 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένη σε νερό και καλά στυμμένη
200 γρ. παντζάρια ΕΔΕΜ
3 σκελίδες σκόρδο, χωρίς το πράσινο φύτρο
3 κ.σ. καρυδόψιχα
60 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι ΕΔΕΜ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το κουρκούτι
1000 γρ. μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένο
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γρ. μπύρα
1 κ.γ. θυμάρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO >
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε το ψωμί, το σκόρδο, την καρυδόψιχα, το ξύδι και τα παντζάρια, προσθέτοντας το ελαιόλαδο σε ροή.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται.
Αφήνουμε τη παντζαροσκορδαλιά στην άκρη και ετοιμάζουμε τον μπακαλιάρο.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι και το θυμάρι.
Προσθέτουμε τη μπύρα και ανακατεύουμε καλά ώστε να έχουμε έναν ομογενοποιημένο χυλό.
Βουτάμε στο κουρκούτι κάθε κομμάτι μπακαλιάρου και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρει χρώμα.
Σερβίρουμε τον ζεστό μπακαλιάρο με παντζαροσκορδαλιά και απολαμβάνουμε.
Tips: Τηγανίζουμε κάθε φορά 2 ή 3 κομμάτια μπακαλιάρου ώστε να μη πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.