ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
Για την πατατοσαλάτα
- 250 γρ. πατάτες
- 15 γρ. ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 15 γρ. κάπαρη ΕΔΕΜ, ψιλοκομμένη
- 30 γρ. αγγουράκι μέτριο ΕΔΕΜ, ψιλοκομμένο
- 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε πλάγιες φέτες
- 30 γρ. Ελιές πράσινες γεμιστές με πιπεριά ΕΔΕΜ
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 5 γρ. μουστάρδα Dijon
- 15 γρ. χυμός λεμόνι
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την πατατοσαλάτα
Βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, σουρώνουμε και τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. Αφαιρούμε τη φλούδα, τις κόβουμε σε κομμάτια και αλατίζουμε ενώ είναι ακόμα ζεστές. Μόλις κρυώσουν λίγο οι πατάτες αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με το γούστο μας και σερβίρουμε.
Tip: Η πατατοσαλάτα μπορεί να γίνει γέμιση για νηστίσιμη πίτα.