Σπαγγέτι με κεφτέδες σε κόκκινη σάλτσα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
90 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 370 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 20 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 100 γρ. ψωμί τοστ, χοντροτριμμένο
  • 480 γρ. κεφτεδάκια με σάλτσα ΕΔΕΜ
  • αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο
Σε μια κατσαρόλα, με καλά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν στον βαθμό της αρεσκείας μας.

Βάζουμε τα κεφτεδάκια με σάλτσα ΕΔΕΜ μέσα στη σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν. Παράλληλα τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο όπου θα φρυγανίσουμε το ψωμί του τοστ. Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από τη σάλτσα και προσθέτουμε τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά στο πιάτο και προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα με τους κεφτέδες. Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω τον βασιλικό, τη φέτα και το φρυγανισμένο ψωμί.

Tip: Για να δώσετε περισσότερη νοστιμιά στα ζυμαρικά σας ακολουθήστε τον ιταλικό τρόπο παρασκευής και ανακατέψτε τα με τη σάλτσα από τα κεφτεδάκια.