40′Χρόνος Εκτέλεσης
ΥΛΙΚΑ
125ml Γάλα, παγωμένο
5 Φύλλα Ζελατίνης Vahine
325ml Κρέμα Γάλακτος
80ml Γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
70g Ζάχαρη
2 Φακελάκια Ζάχαρη Αρωματισμένη με Βανίλια Vahine
160g Εδέμ Φράουλα Extra Μαρμελάδα
1-2 κ.σ. Λικέρ Creme de Cassis
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλάκι μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης στο παγωμμένο γάλα για λίγα λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το υπόλοιπο γάλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Στίβουμε τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στο μείγμα.
Μόλις πάρει μια βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη βανίλιας και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 φορμάκια για πανακότα.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες ή ένα ολόκληρο βράδυ.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα και προσθέτουμε το λικέρ.
Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Σερβίρουμε την πανακότα περιχύνοντας με τη σάλτσα φράουλα.
Tip: Για να ξεφορμάρουμε πιο εύκολα τα φορμάκια, τα βουτάμε για λίγο σε ζεστό νερό
Σκεύη
1 μικρό μπωλ
1 κατσαρολάκι
4 φορμάκια για πανακότα
