H food blogger Madame Ginger ετοιμάζει για εμάς!
● Μερίδες: 8-10
● Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
● Χρόνος μαγειρέματος: 90 λεπτά
● Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
● Σκεύος: στρογγυλή φόρμα ή ταψί διαμέτρου 28 εκ.
Για να δείτε την συνταγή βήμα-βήμα σε video πατήστε εδώ>
Υλικά για την κρέμα καλαμποκιού:
● 1 λίτρο ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
● 160 γρ. ζάχαρη
● 135 γρ. Καλαμπόκι Εδem
● 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
● 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Υλικά για τα φύλλα:
● 5 φύλλα κρούστας
● 2 κ.γ. κανέλα, για τα φύλλα
● 2 κ.σ. ζάχαρη, για τα φύλλα
● 90 ml ελαιόλαδο
Υλικά για το καραμελωμένο καλαμπόκι
● 150 γρ. Καλαμπόκι Εδem
● 1 κ.σ. ελαιόλαδο
● 70 γρ. ζάχαρη
● ½ κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
1) Ετοιμάζουμε την κρέμα καλαμποκιού. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το ρόφημα αμυγδάλου, την
ζάχαρη, τα 135 γρ. Καλαμπόκι Εδem (στραγγισμένο) και το εκχύλισμα βανίλιας. Βάζουμε
την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με κουτάλα να λιώσει η ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
2) Αποσύρουμε από την φωτιά και πολτοποιούμε το μείγμα σε θερμοανθεκτικό μπλέντερ ή
με ραβδομπλέντερ χειρός.
3) Περνάμε από σουρωτήρι το μείγμα, πιέζοντάς το καλά ώστε να μείνουν πίσω μόνο τα μη
αλεσμένα μέρη του καλαμποκιού.
4) Ρίχνουμε το περασμένο μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και
ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για 4-5 λεπτά, μέχρι να
πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
5) Ετοιμάζουμε τα φύλλα. Ανακατεύουμε σε μπολάκι την ζάχαρη με την κανέλα. Λαδώνουμε
την φόρμα ή το ταψί μας και απλώνουμε τα τρία πρώτα φύλλα, λαδώνοντας καλά το καθένα.
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το ⅓ της κανελοζάχαρης
6) Λαδώνουμε το τέταρτο φύλλο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ⅓ της κανελοζάχαρης.
Συνεχίζουμε με το πέμπτο φύλλο και την τελευταία δόση κανελοζάχαρης.
7) Απλώνουμε την κρέμα καλαμποκιού από πάνω, ισιώνοντας την επιφάνειά της, κόβουμε
τα φύλλα όπου χρειάζεται και τα κλείνουμε γύρω-γύρω, σχηματίζοντας “γείσο”. Το
λαδώνουμε και αυτό.
8) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα, για περίπου 50-55 λεπτά,
μέχρι να χρυσοψηθεί το φύλλο και να πάρει χρώμα η κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει και
ετοιμάζουμε το καραμελωμένο καλαμπόκι.
9) Στραγγίζουμε καλά το υπόλοιπο Καλαμπόκι Εδem και το βάζουμε σε μπολ μαζί με το
ελαιόλαδο, την ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε μία
στρώση, σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα.
10) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά
μέχρι να πάρει χρώμα το καλαμπόκι και να καραμελώσει. Αφήνουμε να κρυώσει.
11) Σερβίρουμε την γαλατόπιτα σε θερμοκρασία δωματίου (τουλάχιστον 2 ώρες μετά) ή
κρύα από το ψυγείο, πασπαλίζοντάς την με λίγο καραμελωμένο καλαμπόκι.