Φλογέρες με πατάτα και πάστα ελιάς

H food blogger funkycook δημιουργεί για εμάς!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20’
Xρόνος Ψησίματος: 20’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 6 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. πατάτες
2 κουταλιές της σούπας πάστα ελιάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
50ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
6 φύλλα κρούστας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις πολτοποιούμε.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 2 κουταλιες της σούπας από το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 2’ και προσθέτουμε τις πατάτες, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Αποσύρουμε και προσθέτουμε την πάστα ελιάς.

Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε στη μέση, ξεκινάμε να ξεμίζουμε κάθε φύλλο με γέμιση και να τυλίγουμε σε ρολό, ακολουθούμε τη διαδικασία για όλα τα υλικά.

Τοποθετούμε τις φλογέρες σε ταψί, αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 25΄στους 180ο C μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσό χρώμα.

Τρώγονται ζεστά και κρύα.

Tips: Μπορούμε να φτιάξουμε τις φλογέρες και να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη