50′Χρόνος Εκτέλεση
ΥΛΙΚΑ
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
2 Μεγάλες Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 Κονσέρβα Τοματάκια Κονκασέ
2 Εδέμ Κόκκινες Ψημένες Πιπεριές, χοντροκομμένες
60ml Νερό
Λίγη Ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.σ. Εδέμ Βαλσαμικό Ξύδι
¼ Φλιτζανιού Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
25g Καρύδια, χοντροκομμένα
25g Τριμμένο Παξιμάδι
100g Εδέμ Πάστα Ελιάς Καλαμών
60g Εδέμ Πράσινες Ελιές σε Φέτες
250g Φέτα, θρυμματισμένη
Φρυγανισμένο Ψωμί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε λίγο το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα τοματάκια, τις κόκκινες πιπεριές και το νερό.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 με 15 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι, τον μισό μαϊντανό, τα καρύδια και το παξιμάδι, αφήνουμε να πάρουν μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τη μισή σάλτσα, απλώνουμε στην επιφάνειά της την πάστα ελιάς, τις πράσινες ελιές και πασπαλίζουμε με τη μισή φέτα.
Από πάνω, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα, απλώνουμε την υπόλοιπη φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 με 25 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί.
Σκεύη
1 μέτριο τηγάνι
1 πυρίμαχο σκεύος
