Η food blogger funkycook.gr ετοιμάζει για εμάς Ρολό με κιμά από κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και ψητές πιπεριές
Χρόνος Προετοιμασίας: 15’
Xρόνος Ψησίματος: 45’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 5-6
ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμά κοτόπουλο
600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο, χοντροκομμένο
100 γρ. ψημένες κόκκινες πιπεριές Eδem
4 φέτες ψωμί του τοστ
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κ,γ, μπαχάρι
½ κ.γ. θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Για τη γέμιση
1 μεγάλη ψημένη κόκκινη πιπεριά Eδem
150 γρ. σπανάκι
100 γρ. φέτα
50 γρ. γραβιέρα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ο κιμάς κοτόπουλο
Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε το ψωμί κάνοντάς το ψίχουλα και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια πολτοποιούμε την πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι και με αυτό το μείγμα περιχύνουμε το ψωμί.
Στο μπλέντερ, ψιλοκόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο ώστε να γίνει κιμάς και το προσθέτουμε στο μπολ.
Τέλος, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε τον κιμά.
Η γέμιση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Μόλις μαραθεί αποσύρουμε και το στραγγίζουμε από τα νερά του πατώντας το με ένα πιρούνι.
Γεμίζουμε την πιπεριά, με τη φέτα και τη γραβιέρα.
Ανοίγουμε στον πάγκο μας ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε επάνω τον κιμά ανοίγοντάς τον με τις παλάμες μας.
Απλώνουμε επάνω το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε την πιπεριά.
Κλείνουμε σε ρολό, τυλίγουμε και τοποθετούμε σε ένα ταψί το ρολό.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45’, στους 200ο C ανοίγουμε το χαρτί και ψήνουμε ακόμη 10΄να πάρει χρώμα το ρολό.
Σερβίρουμε το ρολό, ζεστό, με συνοδευτικό της επιλογής μας.
Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στον κιμά 2-3 ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες Eδem
