Ψητό κουνουπίδι με λεμονάτο πέστο ελιάς και ταχινιού

H food blogger Madame Ginger ετοιμάζει για εμάς!
● Μερίδες: 4
● Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
● Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

Για να δείτε την συνταγή βήμα-βήμα σε video πατήστε εδώ>

ΥΛΙΚΑ

1 μέτριο κουνουπίδι
● χυμό από 1 λεμόνι
● ½ κ.σ. απαλή μουστάρδα
● 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
● ½ κ.γ. ξερό θυμάρι
● ελαιόλαδο
● αλάτι
● φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το πέστο ελιάς
● 180 γρ. Ελιές Πράσινες γεμιστές με αμύγδαλο & πιπεριά ΕΔΕΜ
● 1 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
● 1 σκελίδα σκόρδο
● 2 κ.σ. ταχίνι
● χυμό από ½ λεμόνι
● 80 ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ετοιμάζουμε το κουνουπίδι. Αφού το πλύνουμε προσεκτικά και το στεγνώσουμε, το
κόβουμε σε χοντρές φέτες (ξεκινώντας από το κεφάλι με τις φλορέτες προς τα κάτω στον
πυρήνα) με πάχος περίπου 3,5-4 εκ.
2) Ακουμπάμε τις φέτες κουνουπιδιού σε ταψί φούρνου. Σε μπολάκι χτυπάμε 5 κ.σ.
ελαιόλαδο, μαζί με τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, την ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και
φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνουμε το κουνουπίδι με το μείγμα.
3) Ψήνουμε το κουνουπίδι σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στην ρύθμιση αέρα με
γκριλ, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν (αλλά να “κρατάνε”) και να πάρουν
χρώμα.
4) Παράλληλα ετοιμάζουμε το πέστο ελιάς. Στραγγίζουμε τις Ελιές Πράσινες γεμιστές με
αμύγδαλο & πιπεριά ΕΔΕΜ και τις βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι).
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο, το ταχίνι και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να
πολτοποιηθούν.
5) Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε την πολτοποίηση.
6) Σερβίρουμε τις φέτες κουνουπιδιού ζεστές, περιχύνοντάς τες με την σάτσα πέστο.