Κρεμώδη μανιτάρια με σκόρδο και θυμάρι

Η Mamatsita μαγειρεύει με 3 διαφορετικούς τρόπους!
Μερίδες: 4
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

 

ΥΛΙΚΑ

2 x 400 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα σε άλμη Εδέμ
4 κ.σ ελαιόλαδο
25 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι – πιπέρι
50 ml λευκό ξηρό κρασί
1 ½  κ.γ. θυμάρι
½ κ.γ. ρίγανη
70 γρ. κρέμα τυριού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.  Ανοίγουμε τις συσκευασίες  των μανιταριών και τα στραγγίζουμε από την άλμη τους.
2. Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και λιώνουμε το βούτυρο.
3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και το σκόρδο και σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να γυαλίσει.
4. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 περίπου λεπτά.
5. Ρίχνουμε το κρασί κι αφήνουμε για ένα λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
6. Στη συνέχεια προσθέτουμε το θυμάρι, την ρίγανη και την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε απαλά να αποκτήσουν τα μανιτάρια κρεμώδη υφή.
7. Σερβίρουμε τα  μανιτάρια ως συνοδευτικό ή με τους τρείς παρακάτω τρόπους.

Τρόποι σερβιρίσματος.

1. Σε burger
Ετοιμάζουμε το burger με μαρούλι, ντομάτα, μπιφτέκι και τυρί.  Στην κορυφή προσθέτουμε ποσότητα από τα κρεμώδη μανιτάρια. Αλείφουμε το ψωμάκι κορυφής με μουστάρδα & κέτσαπ και σερβίρουμε το burger.
2. Σε φρυγανισμένο ψωμί
Αλείφουμε με ελαιόλαδο 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης και τις φρυγανίζουμε για 2,5 με 3 λεπτά.
Απλώνουμε επάνω τους τα κρεμώδη μανιτάρια και προσθέτουμε μερικά ντοματίνια, αλάτι & πιπέρι.
3. Σε μακαρονάδα
Βράζουμε τα μακαρόνια και κρατάμε μία κούπα από το νερό βρασμού. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα μεταφέρουμε στο σκεύος με τα κρεμώδη μανιτάρια. Προσθέτουμε το νερό βρασμού και ανακατεύουμε.