Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές, μαρμελάδα πορτοκάλι και θυμάρι

H food blogger funkycook δημιουργεί για εμάς!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Xρόνος Μαγειρέματος: 40’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4-6 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. χορινό για τηγανιά
250 γρ. πιπεριές πολύχρωμες, χοντροκομμένες
150ml λευκό κρασί
100ml ελαιόλαδο
100 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι ΕΔΕΜ
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ευρύχωρο τηγάνι βάζουμε το χοιρινό με το κρασί να βράσουν μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά.

Κατόπιν προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το θυμάρι και  τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20’.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, τη μαρμελάδα και αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για περίπου 5’ ακόμη.

Λίγο πριν αποσύρουμε προσθέτουμε το χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι.

Σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή με το λάδι της και απολαμβάνουμε.

Tips:

Εκτός από το θυμάρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ρίγανη
Μπορούμε να κάνουμε την ίδια συνταγή και με χωριάτικο λουκάνικο