Κοτόπουλο με κάπαρη και λεμόνι

H food blogger funkycook δημιουργεί για εμάς!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Xρόνος Μαγειρέματος: 20’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

4  φιλέτα κοτόπουλο
100 γρ. κάπαρη ανθός ΕΔΕΜ
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
100ml λευκό κρασί
200ml ζωμό κοτόπουλο
30ml ελαιόλαδο
25 γρ.  βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χαράζουμε τα φιλέτα, τα αλατοπιπέρωνουμε και τα ψήνουμε, κρατώντας τα  ζουμερά, σε σχαροτήγανο.

Σε πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο και το αλεύρι μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό,  χυμό και ξύσμα από το λεμόνι, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.

Μόλις η σάλτσα πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα φιλέτα, την κάπαρη και μαγειρεύουμε για 12-15’.

Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, σερβίρουμε τα φιλέτα με σάλτσα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε.

Tips:
Αν θέλουμε μπορούμε στο τέλος του μαγειρέματος να προσθέσουμε το χυμό από ένα λεμόνι