Για 1 ΦΟΡΜΑ 11Χ32 εκ.
ΧΡΟΝΟΣ : 40
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
- 60 γρ. βούτυρο, καβουρδισμένο
- 100 γρ. γάλα
- 120 γρ. αυγά
- 60 γρ. αλεύρι
- 280 γρ. πολέντα
- 100 γρ. γλυκό καλαμπόκι ΕΔΕΜ
- 100 γρ. ζάχαρη
- 8 γρ. μπέικιν
- 6 γρ. αλάτι
- βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά περίπου.
Tip: Μπορείτε να διατηρήσετε το κέικ καλαμποκιού σε μερίδες στην κατάψυξη έως και για έναν μήνα. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση αντί για ψωμί για γέμιση σε πουλερικά.