Καλαμποκοκεφτέδες με συνοδευτική salsa fresca

H food blogger Madame Ginger ετοιμάζει για εμάς!
● Μερίδες: 4
● Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
● Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

 

Υλικά για τους καλαμποκοκεφτέδες
● 400 γρ. Καλαμπόκι Εδem (στραγγισμένο)
● ½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
● 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
● χυμό από 1 λάιμ
● 40 ml γάλα
● 2 αυγά
● 120 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
● 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
● ¾ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
● 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
● αλάτι
● φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Υλικά για την salsa fresca
● 170 γρ. Καλαμπόκι Εδem (στραγγισμένο)
● 15 ντοματίνια, σε φέτες
● ½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
● ½ κόκκινη πιπεριά, σε μικρά κυβάκια
● ½ ώριμο αβοκάντο
● ¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
● χυμό από 1 λάιμ
● ¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
● ελαιόλαδο
● αλάτι
● φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ετοιμάζουμε τους καλαμποκοκεφτέδες. Βάζουμε σε μπολ το Καλαμπόκι Εδem , το
κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον χυμό λάιμ, το γάλα, τα αυγά και την γραβιέρα και
ανακατεύουμε απαλά.
2) Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το τσίλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να σχηματίσουμε πηχτό μείγμα. Βάζουμε στο
ψυγείο, όσο ετοιμάζουμε την salsa fresca.
3) Ρίχνουμε το Καλαμπόκι Εδem σε μπολ, μαζί με τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και την
πιπεριά.
4) Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε κυβάκια και το προσθέτουμε στο μπολ μαζί με
τα φυλλαράκια κόλιανδρο, τον χυμό λάιμ, το τσίλι, 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και
φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να μαριναριστούν τα υλικά και βάζουμε στο
ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
5) Τηγανίζουμε τους καλαμποκοκεφτέδες. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό
τηγάνι, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα (περίπου 2 κ.σ. ανα καλαμποκοκεφτέ) τις
πατάμε ελαφρά με σπάτουλα στο τηγάνι και αφήνουμε να τηγανιστούν για 2-3 λεπτά.
6) Γυρνάμε προσεκτικά τους καλαμποκοκεφτέδες με την σπάτουλα και αφήνουμε να
τηγανιστούν από την άλλη. Μεταφέρουμε σε πιάτο και συνεχίζουμε με όλο το μείγμα. Κατα
τη διάρκεια τηγανίσματος -όταν χρειάζεται- συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο στο τηγάνι.
7) Σερβίρουμε τους καλαμποκοκεφτέδες ζεστούς ή σε θερμοκρασία δωματίου,
συνοδεύοντάς τους με salsa fresca.