O Food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης «Cool Artisan» ετοιμάζει για εμάς Γιαουρτογλυκό με λευκή κουβερτούρα κι επικάλυψη από μαρμελάδα πορτοκάλι!
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
● 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive χτυπημένα στο blender
● 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα
● 500 γρ. λευκή κουβερτούρα
● 200 γρ. κρέμα γάλακτος
● 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
● 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
● 80 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι Εδem
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση
Χτυπάμε στο blender τα μπισκότα με το βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα που μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
Εναλλακτικά τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ. Το μεταφέρουμε στη βάση ενός ταψιού με αποσπώμενο τσέρκι με διάμετρο 17-20 εκ.
Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει
Για την κρέμα
Στήνουμε μπεν μαρί βάζοντας ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και λιώνουμε την κουβερτούρα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Μεταφέρουμε στο ταψί που έχουμε προετοιμάσει.
Μεταφέρουμε στη συντήρηση του ψυγείου και παγώνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες.
Για την επικάλυψη
Μόλις δέσει η κρέμα μας καλύπτουμε την επιφάνεια με τη μαρμελάδα πορτοκάλι Εδem και σερβίρουμε.