ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
Για τη χταποδοσαλάτα
- 300 γρ. χταπόδι μαγειρεμένο
- 50 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες καρέ
- 50 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες καρέ
- 25 γρ. αγγουράκι τουρσί ΕΔΕΜ, ψιλοκομμένο
- 30 γρ. κάπαρη ανθός ΕΔΕΜ
- 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. λιαστές ντομάτες ΕΔΕΜ, ψιλοκομμένες
- 40 γρ. ελιές πράσινες με κόλιανδρο & μάραθο ΕΔΕΜ
- 65 γρ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. μακαρόνι κοφτό, βρασμένο
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για το μαγειρεμένο χταπόδι
- 1 κιλό χταπόδι
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. ξύδι μπαλσάμικο λευκό ΕΔΕΜ
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη χταποδοσαλάτα
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά.
Για το μαγειρεμένο χταπόδι
Τοποθετούμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει στον βαθμό της αρεσκείας μας. Αφήνουμε το χταπόδι να κρυώσει, το σουρώνουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.
Tip: Για να γίνει το χταπόδι μαλακό και ζουμερό, σε περίπτωση που το αγοράσετε φρέσκο μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες πριν το μαγειρέψετε. Αν το αγοράσετε κατεψυγμένο, το αποψύχετε και το μαγειρεύετε αμέσως.