Σολομός σοτέ με καλαμπόκι, πατάτες & ρόκα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

Για το γλυκό καλαμπόκι ΕΔΕΜ, τις πατάτες και τη ρόκα

  • 15 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 45 γρ. χυμό λεμόνι
  • 20 γρ. χυμό λάιμ
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. σησαμέλαιο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. γλυκό καλαμπόκι ΕΔΕΜ
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 500 γρ. πατάτες γαλλικές, μαγειρεμένες και κομμένες σε φέτες
  • 100 γρ. ρόκα
  • 5 γρ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

 

Για τον σολομό

  • 4 φιλέτα σολομού, 250 γρ. το καθένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το γλυκό καλαμπόκι ΕΔΕΜ, τις πατάτες και τη ρόκα

Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, τους χυμούς και τη ζάχαρη. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το σησαμέλαιο και το ελαιόλαδο. Σε μια μπασίνα τοποθετούμε το γλυκό καλαμπόκι ΕΔΕΜ, τα ντοματίνια, τις πατάτες, τη ρόκα, τον κόλιανδρο και το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και αλατίζουμε.

Για τον σολομό

Αλατίζουμε τα φιλέτα του σολομού και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον σολομό από την πάνω πλευρά (την αντίθετη από αυτή της πέτσας) μέχρι να ροδίσει καλά. Τον γυρνάμε από την άλλη, τον τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τελειώνουμε το μαγείρεμα στον φούρνο στους 150⁰C μέχρι το ψάρι να είναι ψημένο αλλά ζουμερό.

Tip: Σοτέ (sauté) λέγεται ο τρόπος μαγειρέματος κατά τον οποίο το τρόφιμο μαγειρεύεται σε υψηλή θερμοκρασία, κυρίως σε τηγάνι, με τη χρήση μικρής ποσότητας λίπους (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο κ.λπ.). Στο σοτάρισμα είναι επιθυμητή η ανάπτυξη σωστού έντονου χρώματος στο τρόφιμο, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ιδιαίτερη γεύση και υφή που διαφοροποιεί τη συγκεκριμένη τεχνική από άλλες.