O Food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης «Cool Artisan» ετοιμάζει για εμάς Ζυμαρικά Κοχύλια γεμιστά με κρέμα γραβιέρας και καλαμπόκι!
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΡΑΒΙΕΡΑΣ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
2 κρόκους
300 γρ γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. καλαμπόκι Εδem
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
2 τομάτες (κανονικές)
10 τοματίνια
10 κοχύλια ζυμαρικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΡΑΒΙΕΡΑΣ
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο, καβουρδίζουμε λίγο και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα. Θέλει καλό ανακάτεμα με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα στο μείγμα ώστε να μην σβολιάσει το μείγμα μας. Συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
Μετά προσθέτουμε και την τριμμένη παρμεζάνα και γραβιέρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε 2 κρόκους, αλάτι, πιπέρι, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής
Για το στήσιμο
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο γράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας.
Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψάκι μας.
Κόβουμε τις τομάτες σε φέτες και τις βάζουμε στη βάση του ταψιού
Γεμίζουμε τα κοχύλια με την κρέμα χρησιμοποιώντας τη σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Στερεώνουμε τα κοχύλια πάνω από τις τομάτες και βάζουμε τα τοματίνια ανάμεσα στα κοχύλια.
Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180°C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Στα τελευταία 10 λεπτά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη τριμμένη γραβιέρα από πάνω να λιώσει.