Τορτίγια με κόκκινα φασόλια, λιαστές ντομάτες & τσένταρ

ΓΙΑ 4 ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 10 μεγάλες τορτίγιες, διαμέτρου 24 εκ.
  • 150 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 καυτερά πιπεράκια ΕΔΕΜ, ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. φασόλια κόκκινα ΕΔΕΜ
  • 150 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 300 γρ. ρύζι, βρασμένο
  • 200 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 120 γρ. λιαστή ντομάτα ΕΔΕΜ, ψιλοκομμένη
  • 2,5 γρ. κύμινο, τριμμένο
  • 2,5 γρ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 15 γρ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • 150 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 30 γρ. κρεμμυδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καυτερά πιπεράκια ΕΔΕΜ. Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι, για 6 με 8 λεπτά. Προσθέτουμε τα κόκκινα φασόλια ΕΔΕΜ, τη λιαστή ντομάτα ΕΔΕΜ, το κύμινο και τον τριμμένο κόλιανδρο και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το ρύζι και την ντομάτα κονκασέ. Αλατοπιπερώνουμε και διατηρούμε το μείγμα ζεστό.

Βάζουμε λίγη από τη γέμιση στην κάθε τορτίγια. Πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο και με τυρί και διπλώνουμε την τορτίγια στα τέσσερα. Σερβίρουμε με ντομάτες κονκασέ, γιαούρτι και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Tip: Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη γέμιση με κοτόπουλο ή άλλο κρέας της αρεσκείας μας.