1 μεσαίο μπολ
15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Για το χούμους
- 300 γρ. παντζάρια ΕΔΕΜ, κομμένα σε τέταρτα
- 45 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα και τριμμένα
- 45 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα και κομμένα σε κομμάτια με μαχαίρι
- 10 γρ. μέλι
- 50 γρ. ταχίνι
- 2 γρ. κύμινο σκόνη
- 8 γρ. σκελίδα σκόρδο
- 25 γρ. ελαιόλαδο
- 1 γρ. σησαμέλαιο
- 6 γρ. μπαλσάμικο ξύδι, λευκό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το χούμους
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με αλάτι τη γεύση αν χρειάζεται. Σερβίρουμε αμέσως ή καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Tip: Μπορούμε να τροποποιήσουμε την υφή του ντιπ σύμφωνα με το γούστο μας. Αν θέλουμε περισσότερο λεία υφή αλέθουμε περισσότερο και αντιστοίχως αν θέλουμε περισσότερο chunky αλέθουμε λιγότερο.