Τονοσαλάτα με κόκκινα φασόλια και ζυμαρικά

Η food blogger funkycook.gr μοιράζεται μαζί μας! 

Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Xρόνος Μαγειρέματος: 10’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: για 5-6 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. ζυμαρικά βρασμένα
300 γρ. καπνιστό τόνο
200 γρ. κόκκινα φασόλια ΕΔΕΜ
50 γρ. καλαμπόκι ΕΔΕΜ
5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2-3 πράσινα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά (κόλιανδρο, βασιλικό, άνηθο)
1 τσίλι
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 αβοκάντο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Dressing
30ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
Χυμό από 1 μοσχολέμονο
Χυμό από 1 λεμόνι
¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ευρύχωρο μπολ βάζουμε τα ζυμαρικά, στραγγίζουμε τα φασόλια και τα προσθέτουμε, συνεχίζουμε προσθέτοντας το καλαμπόκι, ψιλοκομμένα τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το τσίλι και την πιπεριά ψιλοκομμένα, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ αναμειγνύοντας τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τους χυμούς, τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι και το κύμινο.

Τέλος προσθέτουμε στην τονοσαλάτα το αβοκάντο ψιλοκομμένο, τον τόνο, το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.